Enthousiasme taalcoaches bij eerste bijeenkomst STG

Volle bak bij de eerste bijeenkomst van vrijwilligers van  de Stichting Taalkoppels Gouda.

Ruim dertig taalcoaches ( van wie één duidelijk niet op de foto wilde ) kregen van voorzitter Henk Revoort ( links op de andere foto ) uitleg over de actuele stand van zaken: samenstelling bestuur, oprichtingsakte, privacy-regeling, KvK-aansluiting, financiën , samenwerking met de Goudse inburgeringsscholen, overleg met gemeente Gouda. Hans Holt ( rechts op de foto ), een van de drie coördinatoren van Taalkoppels Gouda, vertelde meer over de website en de Facebook-pagina van de stichting, over de trainingen voor taalcoaches en over de komende veranderingen in het inburgeringsbeleid voor nieuwkomers. Die zullen leiden tot een nog groter beroep op de ervaring van onze taalcoaches, voorspelt Hans Holt. Met ruim dertig zeer betrokken taalcoaches, op een totaal van 65 vrijwilligers, een ongekend hoge opkomst!  Veel vragen over nu en nuttige suggesties voor de naaste toekomst. Ook daar gaan bestuur en coördinatoren verder mee aan de slag.