Wethouder Corine Dijkstra bezoekt Ontmoetingscafé

Vrijdagochtend 9 november schoof wethouder Corine Dijkstra aan bij tafels met groepjes inburgeraars die aan het oefenen waren met de Nederlandse taal. ,,Zelf heb ik helemaal geen talenknobbel,’’ zei ze, ,,Als je mij in Frankrijk loslaat, weet ik me nauwelijks raad. Dus ik heb veel bewondering voor jullie, omdat jullie zo snel onze taal moeten leren.’’ De wethouder was op bezoek bij de wekelijkse bijeenkomst in het Ontmoetingscafé ( vrijdag 10-12 uur, Chocoladefabriek, Steenlandzaal ) van nieuwkomers met autochtone Gouwenaars. Voor inburgeraars een extra kans, naast hun inburgeringscursus en naast hun taalcoaching door Taalkoppels Gouda. Corine Dijkstra ( met ondermeer inburgering en diversiteit in haar portefeuille) zoekt de inwoners graag op, zei ze. ,,Ik wil groepen mensen met elkaar verbinden. En we maken graag gebruik van de talenten die iedereen afzonderlijk heeft. Dus we willen ook inspelen op wat onze inburgeraars kunnen.’’

Wethouder Dijkstra (foto: gemeente Gouda)