Dit jaar 44 van onze nieuwkomers geslaagd voor inburgeringsexamen

De vrijwilligers van Stichting Taalkoppels Gouda hebben in de loop van dit bijna afgelopen jaar 44 nieuwkomers ‘ afgeleverd‘. Dat betekent dat deze buitenlanders hun  verplichte inburgeringsdiploma hebben gehaald, mede dankzij de steun van onze vrijwillige taalcoaches. Die vrijwilligers zaten daarna niet stil. De meesten van hen gingen inmiddels aan de slag met hulp voor een nieuwe inburgeraar. Op dit moment lopen 56 van deze wekelijkse contacten tussen inburgeraar en taalcoach.

Gedurende 2018 stopten we voor 17 inburgeraars onze begeleiding. Bijvoorbeeld omdat met hen bijna geen afspraken mogelijk bleken, omdat ze weer naar buiten de regio Gouda verhuisden, of omdat ze geen tijd meer hadden voor taalcoaching vanwege de combinatie van (verplicht) werk plus het volgen van inburgeringscursus.

Wij wensen hen toch alle succes in hun vervolgtraject naar succesvolle inburgering.