Aanmelden als taalcoach

We hebben al een hele grote groep taalcoaches, maar er kunnen er altijd nog meer bij. De inburgeringsinstituten sturen met regelmaat nieuwe aanvragen naar ons toe en die willen we graag zo snel mogelijk honoreren.

Wie kan taalcoach worden?
Je hoeft geen ervaring te hebben om taalcoach te worden. Wel vragen we een goede beheersing van de Nederlandse taal en goede contactuele eigenschappen.

Wat doe je als taalcoach?
Je gaat op een praktische en eenvoudige manier aan het werk om een inburgeraar de Nederlandse taal te leren. Spreken, luisteren, lezen en schrijven zijn de belangrijkste taalgebieden, waarop we ons richten. Je gaat met een inburgeraar ongeveer 2 uur in de week aan de slag. Meer mag natuurlijk ook!

De vraag van de inburgeraar staat voorop!
De inburgeraar moet zelf aangeven op welke gebieden extra hulp nodig is. Soms stap je dus in het diepe!

Hoe lang duurt de begeleiding?
De begeleiding houdt op, als de inburgeraar zijn examens heeft gehaald of als hij of zij vrijstelling heeft gekregen van verdere examens.

Meld je aan bij één van de coördinatoren….
Als je na het lezen van het bovenstaande denkt….. dat is iets voor mij! Meld je aan bij één van de 3 coördinatoren per e-mail en stuur gelijk de volgende gegevens mee: naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. We nemen dan snel contact met je op voor een intake-gesprek. Dat kan altijd bij jou thuis of in de chocoladefabriek of het Huis van de Stad.